Preiquiche.

Quiche is fantastisch. Je kunt er alles in stoppen wat je lekker vindt en/of over hebt, het is voedzaam, het is van te voren te maken, het is in te vriezen, het is goedkoop, het is fantastisch.

Point made.

Gisteren maakte ik quiche. Waarom? Omdat de prei in de aanbieding was. En omdat alle redenen hierboven. Preiquiche is 1 van mijn lievelings en lief gaat nog net niet op en neer springen van vreugde als ik zeg dat ik het ga maken.

Wat heb je nodig?

5 plakjes bladerdeeg
4 preien
4 tenen knoflook
half bakje champignons
100 gram spek
6 eieren
scheutje melk of room
kaas naar keuze
peper & zout

Wat ga je doen?

IMG_20140929_162405IMG_20140929_162400  IMG_20140929_162412 IMG_20140929_164123 IMG_20140929_174539 IMG_20140929_190719 IMG_20140929_191115

Nou, zo simpel is het dus. In een notendop:

Bak het spek, snij de champignons en bak ze ook. Snij de knoflook en de prei en doe in de pan. (Staat niet op de foto’s. De prei moet niet rauw in de quiche want dan wordt ie niet gaar) Wacht tot het zacht en gaar is. Bekleed je vorm met bladerdeeg, doe prei, knof, champignons en spek erin. Maak eimengsel van de eieren, melk, kaas, peper & zout, giet dat over de rest. 40 minuten in de oven op 175 graden. KLAAR.

Kind kan de was doen.

(De belabberde foto’s komen door het kunstlicht, want nu moet je om 18:00 je eten al klaar hebben wil je dat het nog licht is buiten. En dat had ik dus niet)

Plaats een reactie